Návod na šitý prstýnek z perliček

14.08.2012 18:21

NÁVODY NA KORÁLKOVÁNÍ NA NAVODY-NA-KORALKY.CZ

 

Materiál:

perličky:1 ks velikost 8 mm, 8 ks velikost 4 mm

vlasec (asi 65 cm)

Rokajl (10/0)

 

Postup:

Na vlasec navlékněte 3 malé a velkou perličku, druhý konec vlasce protáhněte velkou perličkou. Perličky umístěte do středu vlasce.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na jeden konec vlasce navlékněte malou perličku, na druhý konec navlékněte 2 malé perličky. Konec vlasce s jednou navlečenou perličkou protáhněte perličku navlečenou na druhém konci vlasce (vzdálenější od velké perličky).

 

 

 

 

 

 

 

Na oba konce vlasce navlékněte vždy po 3 rokajlech, čtvrtým rokajlem protáhněte oba konce vlasce.

Opět na oba konce navlékněte rokajl, tentokrát po 4 ks na každou stranu vlasce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oba konce vlasce nyní protáhněte velkou perličkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na oba konce navléněte opět po 4 rokajlech na každou stranu, pátým rokajlem protáhněte oba konce(křížení), znovu na každý konec rokajl (po 3 na kažkou stranu). Konce vlasce protáhněte malou perličkou a utáhněte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Střed prstýnku je hotov (téměř) a nyní budeme pracovat po obou stranách. Na jeden konec navlékněte 1  rokajl  a protáhněte sousední malou krajovou perličkou, dále navléknout 1 rokajl, 1 malou perličku a 1 rokajl. Poté provlékněte malou krajovou perličkou. Po provlečení navlékněte 1 rokajl a provlékněte malou perličkou (měli byste se nyní dostat na opačnou stranu prstýnku). Totéž udělejte i na druhé straně.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyní pokračujte čtyřkorálkem: na oba konce vlasce navlékněte po 3 rokajlem a překřižte dalšími 2 rokajly. Poté pokračujte po 2 rokajlech (navléknout vždy 2 rokajly na oba konce vlasce a dalšími 2 křížíme). Proužek z korálků ušijte dle obvodu prstu. V poslední řadě navlékněte po 3 rokajlech na oba konce vlasce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeden konec vlasce se 3 navlečenými rokajly protáhněte malou perličkou a spojte s druhým koncem vlasce (uzlík). Delším koncem vlasce provlékejte rokajly tak, aby jste zpevnili prstýnek po obvodu velké perličky. V místě, kde jste perličkou provlékali vlasec je volné místo. Tam při provlékání na vlasec přidejte ještě 1 rokajl. Totéž udělejte i na druhé straně perličky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Při zpevňování prstýnku (provlékání rokajlem) se dostanete až k druhému vlasci. Udělejte pevný uzlík. Ještě nestříhat !!!!!! Oba konce vlasce nakonec provlékněte dalšími alespoň 3 rokajly a až poté ustříhněte.

Uzlík doporučuji zalakovat bezbarvým lakem (v místě rokajlu, nikdy ne u perličky). Lak obsahuje sloučenimu, která leptá povrch perliček.

A je hotovo. GRATULUJI !!!!!!

 

Foto a návod: Hellene, https://www.koralek-world.cz/

 

 

Kontakt

Korálky Hellene - Helena Vondráčková

vondrackova22@seznam.cz

Odřepeská 205
Libice nad Cidlinou
289 07

723793069

Vyhledávání

STAVBY NOVÁK

Nabízíme stavební práce v lokalitách Nymburk, Poděbrady, Kolín a okolí.

-----------------------------------------------------------

SPORTOVNÍ VÝŽIVA BIGMAN

Kvalitní spalovače tuku, opravdu efektivní nakopávače, velký výběr proteinů, sacharidových nápojů a aminokyselin, to vše nabízí značka BigMan. Podívejte se do značkového E-shopu >>>